Digitalna agencija ali freelancer?

Za storitve digitalnega marketinga se lahko podjetje odloči za sodelovanje z digitalno agencijo ali pa najame samostojnega delavca oziroma freelancerja. Komu zaupati oglaševanje blagovne znamke, je vprašanje, s katerim se sooča mnogo podjetij.

Popolnoma jasno je, da si vsako podjetje želi za čim nižje stroške doseči čim boljši rezultat. Na končno odločitev pa vplivajo tudi končni cilji, ki jih podjetje želi doseči s svojim marketinškim načrtom. Da bi vam pomagali pri končni odločitvi, smo izpostavili nekaj prednosti in slabosti najema tako freelancerejev kot tudi digitalnih agencij.

Prednosti in slabosti najema freelancerja

Ko je govora o freelancerjih, gre za posameznike, ki pri svojih projektih s podjetji sodelujejo kot tekstopisci, oblikovalci, ilustratorji, managerji družbenih omrežij.

Freelancerji so običajno specializirani za določeno področje, zato je sodelovanje z njimi dobrodošlo predvsem takrat, ko iščemo zgolj točno določeno storitev, ki je omejena na manjše področje oziroma fazo projekta. Zaradi svoje ozke specializacije lahko freelancerji uspešno delujejo zgolj na manjših projektih, kar pomeni, da nudijo veliko fleksibilnosti in prilagajanja znotraj projekta. Posledično temu pa v večini primerov za freelancerja odštejemo manj denarja.

Vendar pa ozka specializiranost na drugi strani pomeni tudi določeno slabost. Ker imajo ti posamezniki omejen nabor sposobnosti, veščin in znanja, ne morejo uspešno delovati na vseh vidikih digitalnega marketinga. In če delo zaupamo le enemu posamezniku, to prinaša toliko večje tveganje, da projekt v primeru bolezni ali drugih nepredvidljivih situacij ni zaključen v okviru dogovorjenih rokov.

Prednosti in slabosti najema digitalne agencije

Večina podjetij se izogiba najemu digitalne agencije, ker je najem celotne agencije zanje dražji od najema posameznika. Vendar se je potrebno zavedati, da en posameznik nikoli ne more opraviti dela tako učinkovito kot pa celotna digitalna agencija, v kateri so zaposleni posamezniki z različnim naborom svojega znanja.

In ko je govora o digitalnem marketingu, se moramo na koncu vedno vprašati, kakšen rezultat smo dosegli z vloženim denarjem, ki smo ga namenili oglaševanju blagovne znamke. Tu je odgovor popolnoma jasen – verjetnost, da dosežemo boljši rezultat, je zagotovo večja, če sodelujemo z digitalno agencijo. Ta deluje kot dobro utečen stroj, ki pri svojem delu uporablja številna preizkušena orodja in rezultate redno preverja. 

Digitalna agencija tekom celotnega projekta podjetju nudi stalno podporo in se na vse spremembe na trgu ustrezno prilagaja. Pri svojem delu je popolnoma neodvisna, kar pomeni, da nam prihrani veliko denarja in časa, ki ga lahko namenimo izključno vodenju podjetja. 

Čeprav je marsikatero podjetje na tej točki v dvomih, da sodelovanje z digitalno agencijo ne ponuja dovolj aktivnega vključevanja, pa je ta strah popolnoma odveč. Z razvojem tehnologije so se tudi možnosti komuniciranja zelo razširile, s čimer lahko podjetja kadarkoli dostopajo do vseh povratnih informacij, ki jih potrebujejo. 

Kaj torej izbrati?

Zavedati se je potrebno, da digitalni marketing za podjetje ne predstavlja dodatni strošek, ampak je to najboljša naložba. In to lahko v najkrajšem možnem času povrne le najem digitalne agencije kot smo mi. Ker imamo v svojih vrstah zaposlene strokovnjake z različnih področij digitalnega marketinga, lahko uspešno poskrbimo za večjo prepoznavnost blagovne znamke.

Glede na potrebe, želje in cilje podjetja poiščemo najboljše strategije digitalnega marketinga, pri čemer nudimo celovito podporo od začetka do konca projekta. Pri tem uporabljamo različne komunikacijske kanale, s katerimi poskrbimo, da smo naročnikom vedno na voljo. Zavedamo se, da so le zaupanja vredni odnosi temelj dolgoročnega sodelovanja, zato nas krasijo poštenost, doslednost in zanesljivost. Če vas zanima sodelovanje z nami, stopite v stik preko spletnega obrazca.

Rezervirajte si svoj brezplačen posvet

Zaupajte nam nekaj osnovnih informacij in kontaktiral vas bo naš strokovnjak. Spoznajmo se in postanimo sodelavci.
1

Spoznavni klic

Skupaj se bomo pogovorili o vaši trenutni digitalni formi, pričakovanjih in željah. Predstavili vam bomo naš način sodelovanja in skupaj določili načrt za uspeh.
2

Predstavitev in ponudba

Po klicu vam bomo poslali predstaviteveno mapo z našim načinom sodelovanja in ponudbo.
3

Posvet s strokovnjakom

Eden od naših strokovnjakov bo z vami pregledal ponudbo in vam odgovoril na vsa morebitna vprašanja. Skupaj bomo določili tudi ključne kazalnike uspešnosti.


    Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana

    marjeta@inhouseagency.si

    +386 30 339 142
    crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram