Vodič za upravljanje s stroški oglaševanja

O tem da je digitalni marketing za vsako podjetje investicija, smo že pisali tukaj. Seveda pa je potrebno z denarjem, ki je temu namenjen, ravnati preudarno. Pametna poraba je namreč ključ do uspešnega poslovanja podjetja in eden od načinov, da stroški oglaševanja ne uidejo izpod nadzora.

Zavedamo se, da vse vodje marketinga nimajo tudi znanja s področja financ in računovodstva, zato vam v digitalni agenciji to delo lahko močno olajšamo.

Kaj so marketinške investicije in najpogostejši izdatki

Pod pojmom marketinških investicij prištevamo vse izdatke, ki nastanejo pri promociji vašega podjetja. Pri tradicionalnih oblikah oglaševanja je to pomenilo tiskanje oglasov, oglaševanje na televiziji in plače zaposlenih. Danes pa k tem spadajo še stroški oglaševanja v digitalnih medijih, ki so vedno večji.

Marketinške investicije tako nenehno rastejo, saj digitalni marketing postaja nujen za vsako podjetje, če želi ostati na trgu konkurenčno. In podobno kot je digitalni marketing zelo široko področje, so si tudi izdatki med seboj zelo različni. Ti med drugim vključujejo izgradnjo prepoznavne identitete podjetja, postavitev in vzdrževanje spletne strani, kreativno zasnovo in izvedbo trženjskih kampanj, video in foto produkcijo, uporabo orodij za marketinško avtomatizacijo in še mnogo drugega.

V nekaj korakih do boljšega upravljanja marketinških investicij

Največji izziv trženja je ravno v tem, da je podjetje vedno na tekočem z vsemi marketinškimi izdatki. To pa je tudi edini način, da ne preseže proračuna. V izogib temu se odločite za sodelovanje z našo inHouse marketing agencijo, saj imamo pri svojem delu jasno strategijo:

Postavitev jasnih marketinških ciljev

Dobro načrtovanje se vedno začne z opredelitvijo ciljev in metoda SMART (specifičen, merljiv, dosegljiv, realističen, časovno omejen) je vedno dobro izhodišče tudi za nas. Tako natančno vemo, kaj želimo doseči, hkrati pa dobimo boljšo predstavo o tem, kako na pravi način porabiti denar.

Izbira primerne marketinške strategije

Na podlagi ciljev izberemo tisto marketinško strategijo, ki je v dani situaciji najbolj primerna (SEO optimizacija, e-mail marketing, oglaševanje na družbenih omrežjih, video produkcija, plačljivo oglaševanje …). Z izbiro primernih strategij ciljamo na pravo ciljno publiko, pri čemer uporabljamo najsodobnejšo programsko opremo.

Lastna predloga za izračun investicij

Pri vseh projektih smo vedno na tekočem s porabo stroškov. To nam omogoča predloga za izračun proračuna, s katero imamo na enem mestu zbrane vse informacije o porabi denarja. Te so vedno na voljo tudi našim naročnikom.

Določimo proračun

Višino proračuna običajno določimo skupaj z naročnikom na podlagi ciljev, ki jih želimo skupaj doseči. Naša cilj je, da znotraj dodeljenega proračuna iztržimo čim več.

Posodabljanje proračuna

Zavedamo se gospodarnega ravnanja z vašim denarjem, zato v ta namen tedensko spremljamo dejansko porabo in jo sproti prilagajamo glede na trenutno situacijo.

Sprejemanje novih odločitev

Če vemo zakaj in kako porabljamo denar, lahko na podlagi tega sprejemamo pametne odločitve. Če so se določene strategije obnesle, lahko sredstva zanje podvojimo in obratno. Bistveno pa je, da na podlagi porabljenega denarja vemo, ali smo dosegli ali presegli tudi cilje, ki smo si jih na začetku zadali.

Obvladovanje stroškov je skupni cilj podjetja in digitalne agencije

Vsako podjetje si želi imeti jasen vpogled v porabo svojega denarja. Enako velja tudi v primeru digitalnega marketinga. Temu pa se podjetje lahko izogne, če se odloči za sodelovanje z našo agencijo.

Naročniki imajo v tem primeru vedno pregled nas vsemi aktivnostmi, ki so bile že izpeljane in ki še bodo. Z rednimi sestanki pa poskrbimo, da so naši stroški oglaševanja v okvirih, za katere smo se dogovorili skupaj s poslovnimi partnerji.

Z denarjem podjetja ravnamo kot s svojim, zato je poraba sredstev vedno transparentna. Glede na dogajanje na trgu izbiramo učinkovite strategije, ki jih po potrebi nenehno prilagajamo.

Spoznajte več o nas in našem načinu dela.

Rezervirajte si svoj brezplačen posvet

Zaupajte nam nekaj osnovnih informacij in kontaktiral vas bo naš strokovnjak. Spoznajmo se in postanimo sodelavci.
1

Spoznavni klic

Skupaj se bomo pogovorili o vaši trenutni digitalni formi, pričakovanjih in željah. Predstavili vam bomo naš način sodelovanja in skupaj določili načrt za uspeh.
2

Predstavitev in ponudba

Po klicu vam bomo poslali predstaviteveno mapo z našim načinom sodelovanja in ponudbo.
3

Posvet s strokovnjakom

Eden od naših strokovnjakov bo z vami pregledal ponudbo in vam odgovoril na vsa morebitna vprašanja. Skupaj bomo določili tudi ključne kazalnike uspešnosti.


    Dolenjska cesta 43, 1000 Ljubljana

    marjeta@inhouseagency.si

    +386 30 339 142
    crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram